Fitmassage@Jose
       Linde 55, 9204 AX Drachten          06-12602036
 
 
 

Een goede massage brengt rust, ontspanning, verlicht pijnklachten en reduceert stress.

MASSAGES  

Massage, een vorm van aanraken die comfortabel en vertrouwd aan moet voelen.   

Onderzoek heeft aangetoond dat tijdens een massage serotonine, (geluk hormoon) melatonine (bevordert de slaap) en oxytocine (vermindert stress, gevoel van vertrouwen en verbondenheid) vrij komen, wat bijdraagt aan een compleet welbevinden. De hartslag en bloeddruk dalen, de spierspanning vermindert, men voelt zich losser, de geest komt tot rust, met als gevolg stress vermindering.

Niet alléén het lichaam heeft dus baat bij een weldadige massage. 

Sportmassage;

Is een stevige massage, vaak een deelmassage.

Het is mogelijk om voor een prestatie een bepaalde spier, ter ondersteuning, te laten tapen. Hierdoor is de kans op een blessure minder en/of een herstellende blessure wordt minder belast. 

DMT 

Een stevige, diepe massage gegeven met diepe druk door onderarmen, knokkels en elleboog. Wanneer de spieren chronisch verkrampt zijn, zal het stromen van bloed en zuurstof minder zijn of zelfs geblokkeerd. Door middel van deze massage kan de blokkade opheffen.

De Dorn Methode;

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van een beenlengte verschil. (bij ca. 90% van de mensen aanwezig). Niet iedereen ondervindt hier echter hinder van. Door dit lengteverschil krijgt met een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom niet recht meer staat met als gevolg pijnklachten. Indien er een beenlengte verschil is geconstateerd, wordt dit verholpen met eenvoudige en niet pijnlijke oefeningen waar de cliënt actief aan deelneemt. Hierna wordt de stand van het bekken bekeken en zo nodig gecorrigeerd. Daarna de wervelkolom gecontroleerd en zo nodig rechtgezet. Er zijn voor deze methode ongeveer een 3-tal behandelingen nodig met een aantal rust weken ertussen. Mocht u meer informatie hierover wensen, dan kunt u dat aangeven via de mail of per telefoon.

Er wordt bij deze methode niet “gekraakt”. Daar heb ik de kennis niet voor in huis en ben ook niet bevoegd om deze handelingen uit te voeren! Indien u zo’n behandeling wél zou willen ondergaan, dan dient u zich tot een behandelaar te wenden die hiervoor wel is opgeleid en in gespecialiseerd is.

Fysiotherapeut of Chiropractor - Fysio Moleneind - www.fysiomoleneind.nl

Osteopaat -  info@osteovitaal.nl 

Bindweefselmassage;

Bindweefsel is de laag die zich bevindt tussen de spieren en huid, de botten en gewrichten. Bindweefsel geeft ondersteuning en bescherming aan lichaamsdelen en zorgt ervoor dat lichaamsvet en water doorgang blijft geven aan zenuwen en bloedvaten. 

Tijdens deze massage wordt een mechanische prikkel toegediend aan de huid, wat de zenuwuiteinden in huid en bindweefsel stimuleert. Dit alles heeft een sterke invloed op het vegetatieve (centrale) zenuwstelsel, en bewerkstelligt een betere doorbloeding. Deze vorm van massage wordt vaak toegepast als de (sport) massage niet voldoende effect sorteert. Een klacht hoeft namelijk niet alleen het gevolg te zijn van een overbelaste spier of pees, maar kan ook gezocht worden in de samenhang tussen organen, bloedvaten, huid, pezen en spieren. 

De bindweefselmassage is geen ontspanningsmassage en zal bij velen als niet prettig ervaren worden; hier en daar zelfs als pijnlijk. Het is de bedoeling dat in de loop van de behandelingen de huid minder gespannen wordt en soepeler aan gaat voelen. Hierdoor zal ook de pijn minder worden tijdens de behandeling.

Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn om de blokkades op te heffen. Het is echter een zeer effectieve massage waarin snel vooruitgang geboekt kan worden.  

Indien er meer informatie over deze vorm van massage en behandeling gewenst is kunt u altijd mailen of bellen. 

Ontspanningsmassage 

Een weldaad voor uw lichaam, het ontspant niet alleen de spieren en het totale lichaam maar ook in hoge mate de geest.  Keuze uit 30, 60 of 90 minuten (90 minuten, inclusief gezicht- en hoofdmassage).


Lomi Lomi; 30 (alleen voorkant van het lichaam) - 60 minuten (zowel voor- als achterkant van het lichaam).

Een heerlijke ontspannende massage met veel olie en lange, vloeiende bewegingen waar ik  gebruik maak van mijn onderarmen en handen. Na deze massage voel je je als herboren. Het heeft een stimulerend effect op spieren, bloedcirculatie, organen, zintuigen en zenuwstelsel.

Relax 30

Een heerlijke, langzame massage met warme olie van de voorkant van het lichaam. Armen, handen, benen, nek, schouders, hoofdhuid en gelaat. Voor iedereen een zeer ontspannende massage. Maar zeker voor diegene die zwanger zijn aangezien men bij deze massage niet op de buik hoeft te liggen.

Anti stress; 30 of 60 minuten. Voorafgaand aan de massage worden de voeten eerst ingesmeerd met magnesiumgel en afgedekt. Na massage van uw rug, wordt de magnesiumgel verwijderd en ontvangt u nog een heerlijke voetmassage. 

30 minuten - Massage van rug, nek en schouders en voeten

60 minuten - Massage achterkant van het lichaam; rug, nek, schouders. Voorkant van het lichaam hoofd/gezichtsmassage en voeten.

Ik maak gebruik van magnesium olie van Re-genesis. 100% natuurlijk en ecologisch gewonnen en niet chemisch bewerkt.

https://regenesis-magnesium.nl

India Massage; 30 minuten

Een zeer ontspannende massage van langzame, lange strijkingen. Gestart wordt met een korte massage van handen en voeten, waarna de achterkant van het lichaam wordt gemasseerd.

Voetmassage; 30 minuten

Een heerlijke, ontspannende massage van de voeten en onderbenen.


Kinesiotape

Is een elastische tape van katoen, met een acryl lijmlaag. Deze tape is 140% rekbaar in de lengterichting, dezelfde eigenschappen als de huid, en past zich aan bij de natuurlijke bewegingen. Het is waterbestendig en kan ca. 4 tot 7 dagen blijven zitten. Wordt gebruikt bij diverse blessures en/of klachten aan bewegingsapparaat of spieren. 

Het te behandelen gebied of spier(en) wordt op rek gebracht. Vervolgens wordt de tape op de gerekte huid aangebracht. Wanneer het betreffende gebied wordt terug gebracht in de normale positie zal de tape de huid optillen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het aangedane gebied. Waardoor pijndemping, drukvermindering en circulatieverbetering plaats vindt. Geeft een ondersteunende werking en bevordert het herstel. Kan worden toegepast bij o.a. zweepslag, enkel instabiliteit, knie-, pols-, schouder- en lage rugklachten, maar ook bij bijvoorbeeld hooikoorts.  

Samen bespreken we welke massage uw voorkeur heeft én wat uw lichaam nodig heeft op dat moment. Kortom; een massage op maat!

Tarieven;  

Zowel ontspanningsmassages als sportmassage;

30 minuten - € 30,--

60 minuten - € 50,--

90 minuten - € 70,-- 

Lomi Lomi

30 minuten - 32,50

60 minuten - 52,50

Voetmassage;

30 minuten -  30,--


Kynesio tape;

Ter aanvulling op een massage - gratis

Alleen tape zetten € 5,--

 

Cadeaubonnen;

Zoek je een leuk cadeautje voor; verjaardag, Valentijnsdag, vader- of moeder dag, Sinterklaas, onder de Kerstboom óf gewoon omdat iemand het verdient om eens lekker te ontspannen?

  • 30 minuten € 30,--

  • 60 minuten € 50,--

  • 90 minuten € 70,--

Verpakt in een vrolijk tasje met een kleine attentie.